XIII REUNIÓ PELEGRINA 20 novembre 2021 a BADALONA


XIII Reunió Pelegrina del Consell “Servites de Catalunya”

Dissabte 20 Novembre 2021

Acollits per la Venerable i Discreta Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Badalona

A la Sala Gran de la Rectoria de la Parròquia de Santa Maria - carrer de Dalt, 47 

IMPORTANT

En aquesta pàgina de la recuperació de les Reunions Pelegrines a Badalona, a més del contingut senzill de l’Acta, s’han afegit  més detalls dels temes tractats, i enllaços amb pàgines del Blog, perquè tothom que hi accedeixi, pugui aprofundir fàcilment en cada cas, atès que alguns, com és el cas del "PROGRAMA DE L'ANY", van ser resumits, perquè actualment és molt fàcil accedir al "Blog".

A partir de les 9:45, els membres de la  Congregació de Badalona, acollien als membres de les altres Fraternitats que anaven arribant i els oferien un pica-pica, mentre canviaven impressions, tot esperant l’arribada de la resta d’inscrits.  

A les 10:25 va començar la XIII Reunió Pelegrina amb l’assistència de: Beneta Santiveri, Jordi Vilamajó, Dolors Bergadà i Xavier Pinent, de Bellpuig; Mercé Oms, de Blanes; Llorenç Cullell, d’Amer; Esteve Ferré i Elisabet Olària, de Sitges; Manel Riera, Francesc Bonet i Xavier Alarcón, de Mataró; Joan Rosàs, Joan B. Antoja, Josep Lleixà, Rosa Jané, Joan Lozano, Montserrat Palay, Francesc Noy, Francesc Ribó i Mª Teresa Riba, de Badalona. 

Acta de la XIII Reunió Pelegrina del Consell “Servites de Catalunya”

Salutació del vicepresident Esteve Ferré, prior de Sitges, que adreça unes paraules en record d’en Manel (tresorer de la Congregació de Sitges), que ens acompanyava a les Reunions Pelegrines, que fa uns mesos que ha marxat d’aquest món.

També recorda al P. Antonio que fa 3 anys quan era Assessor del Consell, va deixar aquest món, però a nosaltres ens va deixar meravelloses recomanacions

cliqueu aquí als enllaços amb les pàg.

>BENVINGUDA (a la part baixa de la pàg. del BLOG i als de les TROBADES de >Moià, >Balaguer i >Blanes, quan té la paraula.

I demana que preguem per la millora de l’Antoni Gilart, prior d’Alpicat i president del Consell, que ha patit recentment un vessament cerebral, del que se’n va sortint amb una molt lenta recuperació.

També es facilita a tothom per a poder-les resseguir, les pregàries impreses que s’han escollit per iniciar aquesta Reunió Pelegrina. La primera es la lectura del Capítol 1, versicles 26 al 38 de l’Evangeli segons Sant Lluch i la segona, la pregària a la Mare de Déu sota l’advocació dels Dolors, que és projecten, acompanyats de les imatges de la Mare de Déu dels Dolors de les Fraternitats participants.


Lectura de l’Evangeli segons sant Lluc (1.26-38)              (a càrrec de Llorenç Cullell, secretari d’Amer)

El sisè mes, Déu envià l'àngel Gabriel en un poble de Galilea anomenat Natzaret, a una noia verge, compromesa en matrimoni amb un home de la casa de David que es deia Josep. La noia es deia Maria. L'àngel entrà a trobar-la i li digué: -Déu te guard, plena de la gràcia del Senyor! Ell és amb tu. Ella es va torbar en sentir aquestes paraules i pensava per què la saludava així. 

L'àngel li digué: -No tinguis por, Maria. Has trobat gràcia davant de Déu. Concebràs i tindràs un fill i li posaràs el nom de Jesús. Serà gran i l'anomenaran Fill de l'Altíssi. El Senyor Déu li donarà el tron de David, el seu pare. Regnarà per sempre sobre el poble de Jacob, i el seu regnat no tindrà fi. Maria preguntà a l'àngel: -Com podrà ser això, si jo sóc verge? 

L'àngel li respongué:-L'Esperit Sant vindrà sobre teu i el poder de l'Altíssim et cobrirà amb la seva ombra; per això el fruit que naixerà serà sant i l'anomenaran Fill de Déu. També Elisabet, la teva parenta, ha concebut un fill a les seves velleses; ella, que era tinguda per estèril, ja es troba al sisè mes, perquè per a Déu no hi ha res impossible. Maria va dir: -Sóc la serventa del Senyor: que es compleixi en mi la teva paraula.

I l'àngel es va retirar

******************************************

Pregària a la Mare de Déu, sota l’advocació dels DolorsL’Esteve Ferré, fa una reflexió de les paraules dites en la pregària, totes relacionades amb l’esperança per continuar junts, esperança per tirar endavant amb la vida i en aquests moments difícils.

*************************************

També tenim de donar Gràcies a Déu per haver pogut reiniciar les nostres Reunions Pelegrines, després dels 20 mesos de Pandèmia Covid-19, patit per tota la humanitat.

Sembla què els responsables de tot arreu, estan cercant solucions a tots els nivells per aconseguir un millor futur per a tothom.

*************************************

Aquest temps de Pandèmia, ens ha permès revisar part de lo publicat al Blog. 

cliqueu aquí a l’enllaç>“Servites de Catalunya”,

començant per la pàgina “El Blog”, que explica aquestes  MOTIVACIONS i OBJECTIUS del Blog”:

 Cal que fem  servir “l’Eina” que tenim..., es a dir: el “Blog”

Demanem que les Congregacions que entrin al Blog i revisin el que hi ha publicat, dintre de cadascuna, per veure si es correcta, i no tinguin cap recança en informar al secretari del Consell.

També ens anima a donar a conèixer el Blog a la gent, no només entre les Congregacions i per aquest motiu ens tenim que encarregar de promocionar el Blog, fent les aportacions de documents, fotografies i altres coses interessants de les Congregacions per pujar-les al Blog.

El secretari recorda que aquest temps de Pandèmia, ens ha permès revisar part de lo publicat al Blog >“Servites de Catalunya”, i que, després de rellegir el contingut de la pàgina Blog”, que com totes les pàgines estan al servei de les Fraternitats, del 2 d’agost al 6 de setembre, vàrem enviar els paràgrafs a les Fraternitats per correu electrònic, amb l’interès de que també fos fàcil per a tothom recordar-los i assumir-los de nou, i remarca començant per la pàgina “El Blog”, que al paràgraf MOTIVACIONS i OBJECTIUS del Blog” diu:

Aquest Blog Servites de Catalunya ha estat creat amb l'objectiu de que sigui l'instrument eficaç que faciliti a totes les Fraternitats que formen part del Consell compartir: informació, experiències, documentació, espiritualitat, problemes, solucions, projectes, l'arxiu del Consell i tot allò que calgui, i sempre obert per a la seva actualització o millora, i com un complement, amb els enllaços de les pàgines Web o Blog que ja disposen algunes Fraternitats, i també com un estímul per a la resta de Fraternitats que vulguin disposar gratuïtament a aquest Blog, de pàgines pròpies que els  facilitin compartir la comunicació i la publicitat al seu entorn natural, i amb la resta de Fraternitats de Catalunya.

*************************************

Tanmateix, ens hem adonat que, sense haver-nos-ho proposat inicialment, a la pàgina “PROGRAMA PER L’ANY” només hi ha Missatges del Papa Francesc adreçats a tota la humanitat, sense cap limitació, i que això ens permet que estem a prop seu i ell a prop nostre, sense fer grans desplaçaments.  

(Detallem tot seguit els títols de cada any, acompanyants d’una senzilla explicació)