HOMENATGES D'AGRAÏMENT


INSTITUCIÓ DELS HOMENATGES D'AGRAÏMENT A MEMBRES 
DE LES FRATERNITATS SERVITES DE CATALUNYA
A LA XXIII TROBADA DE LLEIDA el 18 de febrer de 2018

 A la Reunió Pelegrina de Sitges del 20 de març de 2017, es va proposar que, en lloc de esperar a fer un homenatge pòstum a les persones que en son mereixedores, era molt millor homenatjar-los en vida lliurant-los una condecoració en reconeixement als seus mèrits, que també n’és un valuós exemple per a la família i els descendents, i que potser seria bo, que el Consell instaurés aquest acte de reconeixement obert a totes les Fraternitats en la TROBADA Anual.  

Hi va haver aportacions diverses, totes favorables a que s’instituís a la propera XXIII TROBADA de Lleida l’Homenatge de reconeixement a les persones que decideixi distingir cada Fraternitat per qualsevol motiu, lliurant-los un senzill record, ja sia una condecoració, document, pergamí, quadre, placa o  qualsevol altre objecte, i per a evitar que aquest senzill acte d’agraïment es desvirtuï i es converteixi en un “concurs”, es va decidir cercar informació arreu per poder estudiar l’objecte més adient com a record o distinció, que sigui igual per a tothom, procurant que, malgrat que sigui senzill, tingui la màxima dignitat, per a poder presentar-lo a la Reunió Pelegrina d’Amer, per a poder-ho tractar i decidir amb la finalitat de que ja sia una realitat a la TROBADA de Lleida.

Desprès d’haver recopilat informació sobre diversos objectes/records, per les seves característiques de disseny, qualitat i preu a la Reunió celebrada amb mitjans telemàtics substituïn l'aplaçada d'Amer, es va proposar la placa amb peu de la foto amb mides semblants (+ o -), que permet ser exposada fàcilment en una estanteria al lloc més adient de casa (possiblement al mobiliari del menjador), evitant el format de paret que sovint comporta problemes d’on i com penjar-la, i estalviant de presentar-la en un estoig només per a donar-li més relleu al moment del lliurament, això si, augmentant sensiblement el seu cost i donant totes les facilitats per a guardar-la com una “joia” “arraconada” en un calaix o una caixa.
A la placa s’hi ha dissenyat inicialment un gravat, preveient que sigui semblant per a tothom, però en cada cas, amb el títol de la Fraternitat que fa homenatge als seus membres agraint el seu servei exemplar.  
A títol orientatiu, a principis del 2018, el cost de cada placa, gravada i amb l’IVA inclòs és de 55 €.
A la Reunió Pelegrina de Lleida, preparatòria de la TROBADA, es va decidir convocar a les Fraternitats a l'acte de "Homenatge a Membres Exemplars", i desprès d'un curt i fàcil procés per a decidir el contingut en cada cas, va tenir lloc el 1r. Homenatge promogut i organitzat per l’Agrupació de la Mare de Déu dels Dolors de la Parròquia de Sant Fruitós de Castellterçol, homenatjant amb aquest placa de record a la Sra. ROSA CANET I GAROLERA, en reconeixement a la seva aportació d’excel·lència per la creació i continuïtat de l’Agrupació.
Fra Gottfried M. Wolff, Prior General de l’Orde dels Servents de Maria, lliura la placa a la Sra. ROSA CANET, felicitant-la entre els aplaudiments de l’Assemblea. Tot seguit, la Congregació d’Alpicat, va procedir al l’homenatge de reconeixement al matrimoni de la Sra. Carme Bernat i el Sr. Josep Prats principalment per haver lliurat bona part de la seva vida al servei de la Congregació, moguts per la seva fervent devoció a la Mare de Déu dels Dolors, d'ença l'any 1988  que es va fundar  la Venerable Congregació.
Fra Gottfried M. Wolff, Prior General de l’Orde dels Servents de Maria, va lliurar al Sr. Josep Prats la placa de reconeixement, felicitant-lo entre els aplaudiments de l’Assemblea, i el prior va lliurar un ram de flors per a la Sra. Carme Bernat a la filla d'ambdós.


Actualitzat: 30 desembre 2022