CONFRARIA DE BLANES

LA DOLOROSA

HISTÒRIA

Realitzada pels volts de 1948 per l'escultor Jaume Santjaume, la imatge de la Dolorosa, o Soledat de la Verge, va ser costejada per la família Tosas-Andreu, industrials blanencs, amb la col·laboració de les famílies Navinès, Robert i Oms.

L'any 1950, estrenà un tabernacle adaptat a la seva importància.

Les senyores Marina Ruiz, Carme Oms i M. Dolors Bassols van tenir cura de la seva vestimenta durant molts anys. Antigament, els nois del poble que feien el servei militar a la Marina eren els encarregats de portar la imatge.

En data 30 de juny de 2005, el Bisbat va aprovar els estatuts de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors de Blanes, que també està inscrita en el Registre d'Entitats Religioses del Ministeri de Justícia.

Actualment compten amb uns 240 socis domiciliats.

Després d'estar molt de temps guardada a Ca l'Oms, ara es troba en una fornícula de la Sagristia de la Parròquia de Santa Maria.

Vila de Blanes


Parròquia de Santa Maria de Blanes

>BisbatdeGirona – Axiprestat de Tordera

Clicant al «Títol» i «ves a l'enllaç» de Galeria de fotosArticle, etc, accedireu directament als articles i imatges publicats en xarxa referents a la Processó del Silenci del Divendres Sant i a la Setmana Santa de Blanes. Als vídeos hi podeu accedir directament amb el sistema habitual.


Arxiu PDF de 16 pàgines

A LA PARROQUIAL DE BLANES (1731 – 1740) 
Gabriel Martín Roig Treball de recerca

2016
 Vídeo Processó Sant Crist Divendres Sant
Vídeo  Primera Desfilada Manaies Iuniores de Blanes 2016


2015Vídeo Processó Penitencial del Sant Crist2014


Vídeo Processó Penitencial del Sant Crist
2013Vídeo Processó Penitencial del Sant Crist

Actualització 30 desembre 2022