PRIOR GENERAL 1> "Visita a llocs emblemàtics"ESTADA A CATALUNYA DEL PRIOR GENERAL 
DE L'ORDE DELS SERVENTS DE MARIA 
Fra Gottfried M. Wolff, OSM
16, 17 i 18 febrer 2018


PÀGINES 

         1>  Visita a llocs emblemàtics   

Pàgina 1. Visita a llocs emblemàtics de Catalunya>
1. La Residència Salesiana de Martí Codolar 
2. La Basílica de la Sagrada Família
3. El Temple Expiatori del Sagrat Cor del Tibidabo
4. L'Abadia de Montserrat
5. Les Congregacions dels Dolors de Bellpuig, Alpicat i Lleida
6. La Seu Vella de Lleida
1. La Residència Salesiana de Martí Codolar 

Visiteu >Martí Codolar

Fra Gottfried M. Wolff, OSM, acompanyat del Conseller General Fra Jorge Luis M. Jiménez, OSM, atenent la invitació del Consell «Servites de Catalunya» per a presidir la XXIII TROBADA «Servites de Catalunya» a la Ciutat de Lleida amb motiu de la celebració dels 300 anys de la Congregació Lleidatana, varen arribar el divendres 16 de febrer al matí amb el vol de Roma i van ser acompanyats a la Residencia “Martí Codolar”, on la comunitat salesiana els hi va facilitar l’allotjament a pensió complerta.
2. La Basílica de la Sagrada Família.

Descobreix la >Sagrada Família com si hi fossis!
Cap el migdia, van ser acompanyats a la Sagrada Família, on gràcies a les atencions del seu servei de protocol van poder gaudir d’una visita guiada en llengua italiana.

3. El Temple Expiatori del Sagrat Cor del Tibidabo.

I al capvespre tingueren oportunitat de conèixer el Temple Expiatori del Tibidabo i la Capella dels Dolors que han instal·lat recentment a la comunitat, i contemplar Barcelona i rodalies des del punt més alt, gràcies a les atencions de la comunitat salesiana del Tibidabo.
4.  L’Abadia de Montserrat  

Coneixeu-la a fons >Abadia de Montserrat 
El dissabte 17 de febrer, Solemnitat dels Set Sant Fundadors de l’Orde dels Servents de Maria, de bon matí van ser acompanyats cap a Montserrat, on van tenir oportunitat de concelebrar amb la màxima Solemnitat l’Eucaristia amb la comunitat, i saludar i rebre les atencions del P. Abad.


5.1. La Venerable Congregació dels Dolors de Bellpuig

El dissabte 17 de febrer, a mitja tarda, van desplaçar-se fins a l’església parroquial de Sant Nicolau de Bellpuig. on els esperaven els membres la Junta de la Congregació dels Dolors amb altres responsables i congregants, acompanyats del seu consiliari Mn. Abel Trulls, rector de la parròquia de Sant Nicolau i l’Alcalde de Bellpuig, Sr. Salvador Bonjoch.

En arribar a la porta de l’església parroquial, el secretari del Consell va presentar als amfitrions el Prior General, el Conseller General i el president del Consell, al temps d’agrair-los les facilitats donades per la Congregació perquè el Prior General la pogués conèixer “in situ”.El president de la Congregació, el rector i l’alcalde van donar la benvinguda als invitats i els van oferir una excel·lent visita guiada a la Capella dels Dolors i al Cambril, al temps d’anar-los informant de tots el actes i celebracions que porten a bon terme any rere any.


I van concloure la visita guiada a la nau central de l’Església davant l’important “Mausoleu de Bellpuig”, on en acabar, el president va lliurar als invitats la publicació “El Culte a la Mare de Déu dels Dolors a Bellpuig” i l’alcalde els va lliurar el llibre “El mausoleu de Bellpuig” i el DVD de la Festa de la Mare de Déu dels Dolors, les portades dels quals reproduïm tot seguit.
Si voleu conèixer amb més detall la Venerable Congregació dels Dolors, l’església parroquial de Sant Nicolau, la processó dels Dolors i el nomenament de priors, us adjuntem els links o enllaços:

Amb la Processó 2017 a l'apartat TELEVISIÓ
Emesa a Signes del Temps
Nomenament de>Priors 2017 – Bellpuig


Galeria fotogràfica
   


5.2. La Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors d’Alpicat
A la saleta de la Seu de la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors d’Alpicat, el president, la secretària i la tresorera de la Junta van donar la benvinguda al Prior General i al Conseller General i els van informar que la seva Congregació només te  26 anys d’història, però que gràcies a la devoció a la Mare Dolorosa mantinguda a través de moltes generacions, es van poder incorporar al Secretariat inicial de les Congregacions dels Dolors de Catalunya.
Els van mostrar el mantell de l’aixovar de la Mare de Déu i els van explicar els principal actes que duen a terme durant l’any, especialment el Divendres Sant, al matí el Via Crucis i al vespre la Processó del Sant Enterrament, ambdós amb la participació majoritària d’habitants del poble.
Tot seguit es van desplaçar a la Parròquia de Sant Bartomeu, on els esperaven el rector i consiliari de la Congregació Mn. Víctor Espinosa i altres membres de la Junta per a mostrar-los la Capella de la Mare de Déu dels Dolors que els inspira el seu servei, de la qual mostrem aquestes fotos realitzades pel Conseller General.5.3. La Real Venerable i molt Il·lustre Congregació de Nostra Senyora dels Dolors de Lleida
A l’Oratori dels Dolors, tancat per les obres de restauració de la coberta, els esperaven els membres de la Junta que els van donar la benvinguda a Lleida, els van mostrar l’Oratori en obres, i  el prior en nom de la Junta, li va manifestar el seu agraïment per haver-se desplaçat des de Roma per a presidir els actes de la XXIII Trobada que demà es celebrarà a Lleida amb motiu dels 300 anys de la seva Congregació, desprès de lo qual el Prior General va deixar constància de la seva visita al llibre d’honor de la Congregació.
El prior de la Congregació, va explicar als invitats la història, els actes que celebren cada any, i els que han previst enguany per a celebrar els 300 anys de la Congregació, i en acabar va imposar medalla de la Congregació al Prior General.
El Prior General va agrair les atencions rebudes i els va manifestar que per a ell era un goig poder participar de la Trobada de les Fraternitats Seglars Servites de Catalunya i de la celebració dels 300 de la Congregació de Lleida, que malgrat l’absència dels frares, segueix fidel als orígens i l’espiritualitat dels Servents de Maria.
Galeria fotogràfica


6. Visita guiada a la Seu Vella Visiteu la web CONJUNT MONUMENTAL

Amb tota la informació històrica i de funcionament, com arribar i on aparcar amb cotxe i/o autocar, com pujar-hi caminant i/o amb els ascensors, els accessos i la millor galeria fotogràfica.


Galeria fotogràficaActualitzat: 31 desembre 2022