XXII TROBADA Blanes 2017

Benvolguts,

Enguany les Fraternitats de la Mare de Déu dels Dolors de Catalunya celebrarem a Blanes la XXII Trobada «Servites de Catalunya», amb un intens i atractiu programa de l’esdeveniment, organitzat acuradament per la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors de Blanes.

Fixeu-vos, en arribar a l’aparcament, un trenet turístic ens portarà al Centre Catòlic, on celebrarem l’Assemblea amb un extens i important ordre del dia i en acabar, pujarem fins a la plaça de l’església per contemplar la façana formada pel conjunt del Palau dels vescomtes de Cabrera i l’església parroquial de Santa Maria, on celebrarem l’Eucaristia d’Acció de Gràcies per tot allò que des de la darrera Trobada hem anat avançant cadascuna de les Fraternitats del Dolors, pas a pas, poc a poc, però amb la ferma esperança de que anem per bon camí cap el futur, perquè les generacions que ens precedeixin puguin gaudir, si fos possible millor que nosaltres, d’aquest gran do que hem rebut de la devoció a la Mare de Déu dels Dolors, que ens empeny, ens ajuda i ens dona forces en el nostre camí de pelegrinatge per aquest món, on sovint trobem moltes dificultats per a poder avançar, sobretot quan defallim i confiem només en les pròpies forces, i no posem la nostra confiança en Crist Jesús, Senyor Nostre. Potser no tenim prou convenciment de que ens cal pregar més, i millor.

També a Blanes han trobat algunes dificultats, el camí de Ronda que porta fins al Restaurant Cala Bona, està en obres de millora i conservació que afecten en bona part al seu funcionament, i malgrat que aquest dia obrirà exclusivament per a nosaltres oferint-nos una exquisida selecció dels seus plats més prestigiats, s’ha vist forçat a limitar el nombre de comensals. Ara, només cal que cada Fraternitat organitzi l'expedició i faci urgent la inscripció del grup per a poder organitzar les taules.

Tanmateix, aquest fet, ens fa adonar que un cop aprovats els nous estatuts, potser també ens caldrà al Consell, i perquè no, a totes les Fraternitats, millorar i conservar els camins que ens permeten arribar a assolir les pròpies finalitats.

De fet els profetes, Sant Joan Baptista, i a traves dels temps molts d’altres, ens hi esperonaven, entre ells el testimoni de mossèn Joan Busquets i Prat (1943-2006): (veieu-ho clicant ací) «Preparar els camins al Senyor».

Des del Consell «Servites de Catalunya» també ens afegim a la llista i us hi encoratgem.

En nom del Consell «Servites de Catalunya»
Pere Tomeu, president

XXII TROBADA DE BLANES
RESUM DE LA JORNADA
Arribada i acolliment

Amb molta puntualitat, des de diversos llocs de Catalunya varem anar arribant a l’aparcament de Blanes on ens esperava amb el «carrilet» el servei d’acollida de l’organització per acompanyar-nos al «El Centre Catòlic», on membres de la Junta acompanyants pel Sr. Alcalde de Blanes ens acollien mentre els nois i noies del: (més info>) Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, donant suport a la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors de Blanes, ens esperaven amatents per a fer-nos recuperar calories i els organitzadors ens lliuraven les acreditacions a cada Fraternitat.


Recepció i benvinguda de l’alcalde de Blanes


Desprès d’una bona estona de confraternitzar, anàrem a l’auditori on el Sr. alcalde de Blanes Miquel Lupiañez, va donar-nos la benvinguda i sabent que avui teníem jornada complerta, ens va animar a tornar a la Vila de Blanes descrita per Joaquim Ruyra com «Blanes és el país de l’estiu, de la llum i de l’alegria» en visita turística, sols, en família o en grup, amb temps per a visitar-la i conèixer tota l’emoció d’una petita ciutat Mediterrània envoltada de jardins, gaudint del Passeig del Mar, dels jardins de referència en el panorama europeu: Marimurtra i Pinya de Rosa, de la Festa Major, les platges i cales, la gastronomia, el món mariner, el concurs de focs artificials, la llotja, la Ciutat Esportiva i els esdeveniments esportius, de l’sport i la natura, del patrimoni històric i cultural inimaginable i del teixit comercial, (més info>) Turisme Blanes, i es disculpa per marxar immediatament, per a poder atendre altres obligacions institucionals.

El president del Consell li agraeix la seva atenció personal donant-nos la benvinguda a l’acollidora Vila de Blanes i tot, gràcies a que la Junta de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors de Blanes amb el suport del seu rector i consiliari mossèn Enric Roura es van oferir per a organitzar la Trobada, dedicant molt de temps i tot l’esforç i esmerçant-se fins els més mínims detalls, perquè tots els que hi participem gaudim al màxim d’aquest jornada, de la que, sens dubte, ens quedarà un inesborrable record. Gràcies Sr. Alcalde pel seu gest envers les Fraternitats dels Dolors de Catalunya.

El Sr. alcalde s’acomiada de l’assemblea i amb els aplaudiments dels participants s’absenta de la sala.


Assemblea General de Fraternitats del ConsellSalutació del president del Consell
El president obre l’Assemblea agraint al P. Antonio Moreno, delegat de l’Orde Servita per a les Fraternitats seglars de la Mare de Déu dels Dolors, que s’hagi desplaçat un any més des de Plasencia, per acompanyar i assistir al Consell i a la Confraria de Blanes, que li va demanar que arribés el divendres cap al vespre per a poder compartir amb ells fins avui.
I a les Fraternitats d’Alpicat, Badalona, Blanes, Caldes de Montbui, Girona, Lleida, Moià, Mataró, Sitges i Vic que participen a la Trobada, els agraeix la confiança i el suport a la gestió de la Comissió Permanent, que els dona ànims i esperança i ho fa extensiu a les Fraternitats d’Amer, Balaguer, Banyoles, Bellpuig, Besalú, Cambrils, Castellterçol, L’Arbóç, Manresa, Reus, Valls i Vilassar de Dalt que per diversos motius no han pogut venir, però han manifestat per escrit o verbalment la seva adhesió al Consell, la seva conformitat amb l’aprovació dels Estatuts i amb tot allò que es decideixi.
També agraeix a les Fraternitats amb les que s’ha iniciat el procés de contactes, que estan intentant reorganitzar, renovar, recuperar, o re-crear la seva Fraternitat dels Dolors, que ens hagin autoritzat a enviar-lis tota la informació emanada pel Consell, per si al seu moment decideixen adherir-si i la seva confiança al informar-nos de tot allò que van avançant pas a pas, animant a la Comissió Permanent a seguir avançant en la recerca i el coneixement mútu.

Salutació de l’assistent del Consell fra Antonio M. Moreno, OSM.
El P. Antonio diu que està molt content d’haver pogut venir, que no li representa cap esforç atès que tot allò que es fa amb el màxim afecte no suposa esforç, que el que deu estar cansat és el cotxe que l’ha portat doncs ell només l’ha conduït i que també ens porta salutacions fraternals del Secretariat Servita d’Andalusia que estan preparant la celebració de la seva Trobada per la propera setmana.

Agraeix la presència dels participants a l’Assemblea, que s’he li enviï tota la informació de les Reunions Pelegrines i dels projectes i treballs de la Comissió Permanent que li permet viure i compartir l’evolució del Consell amb plena satisfacció. També agraeix a la Confraria de Blanes el seu acolliment dient: que l’han tractat tan bé, que li han agafat ganes de quedar-se a Blanes.

I acaba el seu parlament, convidant a tothom a fer la senyal de la creu, seguit del rés de l’Ave Maria i una invocació a la Mare de Déu dels Dolors.

Salutació de Mercè Oms, Presidenta de la Confraria dels Dolors de Blanes
«En donar-vos la benvinguda crec veure el renaixement d’unes creences i la revifalla d’un amor per la nostra Mare Dolorosa, que ens acull sota el seu mantell protector.

Gràcies a tots! Sigueu molt benvinguts, gaudiu d’aquesta XXII trobada i que llamborda a llamborda tots junts ajudem a construir un nou camí d’ajut, convivència i amor.»

Lectura i aprovació de l’acta resumida de l’Assemblea de Balaguer
El secretari procedeix a llegir l’acta resumida de l’Assemblea de Balaguer que es aprovada per unanimitat.


Aprovació dels Nous Estatuts del Consell
El President diu: I ara passem al següent punt de l’ordre del dia que és el més important. L’aprovació dels nous Estatuts del Consell «Servites de Catalunya» i informa que d’ençà que es va iniciar el procés de elaboració, s’ha fet un laboriós treball de redacció i esmenes destriant els continguts en tres apartats ben diferenciats, un Pròleg amb el Resum Històric del Consell explicant el camí fet fins ara i les motivacions que han portat a actualitzar els estatuts, la redacció pròpia dels estatuts recollint les normes legals i democràtiques de funcionament establertes per les associacions, i l’annex amb el Manual d’Organització Interna amb tota la informació actualitzada del funcionament pràctic del Consell, tot obert permanentment a qualsevol proposta de actualització o millora que es pugui produir.

Lectura del Text dels Estatuts
Na Mercè Oms va procedir a la lectura del text dels Estatuts actualitzats per tal de fer oficial la seva aprovació.
En acabar la lectura, el president va demanar si hi havia alguna esmena més i si es podien aprovar.

Intervencions
Hi va haver consultes que es van aclarir referides de a qui correspon votar i per a esmenar algún posible error ortogràfic, però hi va haver-hi l’intervenciò d’en Joan Rosàs i Reverter, discret (vicepresident) de la Congregació de Badalona, que va amonestar a la Comissió Permanent i al redactors dels Estatuts, plantejant seriosos dubtes i inconvenients, aconsellant que s’aprovessin, però supeditat a que ho revisés un expert en la matèria. Atès que al seu torn de paraula no es va identificar, ens cal deixar constància dels seus coneixements, del seu lliurament i servei a les Fraternitats de la Mare de Déu dels Dolors de Catalunya i a l’Orde Servita des d’ara fa més de 30 anys, quan amb d’altres van recuperar la Congregació i la processó del Dijous Sant de Badalona que portava anys inactiva i que ha estat un dels principals impulsors en recuperar els vincles entre les Fraternitats dels Dolors de Catalunya i els vincles i l’espiritualitat amb l’Orde dels Servents de Maria, membre des dels seus inicis de l’antic Secretariat i del Consell Coordinador que el va substituir l’any 2011, i que, en la seva vessant d’historiador ha publicat treballs i pronunciat conferències arreu de tot allò relacionat amb l’Orde Servita i les Fraternitats de Catalunya, al qual la Comissió Permanent, a la (cliqueu ací )> Reunió del 11 /10/2014 a Girona va decidir demanar-li que assistis a les reunions com assessor, però no va poder ser.
Intervenció del secretari
El secretari, com a responsable del procés de redacció, esmenes i aprovació dels Nous Estatuts, va intentar explicar-li, que les aportacions que ja havia fet fa 9 mesos s’havien tingut en compta i consten al Pròleg - Resum Històric, als Estatuts d’Ordre Intern o al Manuel d’Organització i que no es van poder assumir dues de les seves recomanacions atès que estan en contradicció amb els ferms objectius de la Comissió Permanent i el Consell expresats als darrers paràgrafs del Pròleg - Resum Històric:
1) Reduir els continguts semblantment a la redacció dels Estatuts Inicials (traslladats a diversos punts de la nova redacció)
2) Que els redactés l’expert al que ens va adreçar, atès que desprès de tres mesos de infructuosos contactes amb ell no hi va haver cap possibilitat de poder fer algun pas endavant.
El president decideix proposar el tema fins passat la Trobada
Però el president va decidir que no calia precipitar res, deixar-ho en suspens de moment i analitzar-ho amb rigor passat la Trobada per decidir allò que fos més adient.

Nota informativa en l’interí de redactar aquesta acta
En l’interí de redactar aquesta acta s’ha procedit a fer una revisió exhaustiva i acurada de tot allò referent al procés de redacció, constatant de nou que tot està d’acord amb la proposta i els objectius de la Comissió Permanent, presentats i aprovats a l’Assemblea de Balaguer, havent aclarit amb l’interessat que allò que va provocar la seva intervenció va ser el fet de desconèixer els continguts complerts dels Estatuts i els annexos que se li havien enviat per no haver-hi accedit. Per a deixar-ne constància dels treballs de revisió, s’ha redactat a part un informe interior de la Comissió Permanent amb les Conclusions, donant per finalitzat aquest procés i considerant aprovats l’eina dels Nous Estatuts al servei del Consell i la Comissió Permanent, la qual seguirà fent el seu servei amb normalitat com fins ara i ja ho celebrarem si Déu vol i tot va bé, a la Reunió Pelegrina de Sitges del 20 de maig. Tots hi sou convidats!

Estat de comptes de despeses extraordinàries
El president va animar a les Fraternitats a accedir al Blog «Servites de Catalunya» a visitar les pàgines del Consell i de les Fraternitats, informant que, gràcies a les aportacions voluntàries de les Fraternitats de Castellterçol, Alpicat, Girona, Blanes i Badalona, de 50 € cadascuna ja s’han pogut retornar 250 € de la bestreta aportada per la Congregació de Badalona de 433 € per fer front a les despeses de disseny, construcció i implantació del Blog i del domini a Internet «Servites de Catalunya» per 5 anys, que caldrà renovar-lo abans del 19 de febrer del 2021, però que encara queden pendents de retornar a Badalona 183 €, fent una crida a la resta de Fraternitats a que fessin una aportació voluntària en la mesura de les seves possibilitats, ja sia lliurant una quantitat en metàl·lic avui, a qualsevol de les Reunions Pelegrines, o fent un ingrès al compta.

2100 0005 94 0110606295 de La Caixa a nom de la
CONGREGACIÓ DELS DOLORS DELS SERVENTS DE MARIA de Badalona

Notificant les dades de l’ingrès a l’adreça electrònica del Consell
servitesdecatalunya@gmail.com per a poder-lo controlar i acusar rebut de la donació amb seguretat, amb el ben entès de que en cas de que les aportacions de les Fraternitats superin aquestes despeses, d’acord amb allò previst als Nous Estatuts actualitzats, l’excedent quedarà com un romanent a compta de futures despeses extraordinàries i complint l’acord de la reunió de Cambrils del 16 de gener de 2016, a cada Reunió Pelegrina i a cada Assemblea General caldrà presentar amb total transparència l’estat de comptes actualitzat.

També es va informar que la Congregació de Girona va fer una aportació de 50 € per a altres petites despeses que es produeixin extraordinàriament a les Trobades: fotocòpies i altres) de les quals es presentarà l’estat de comptes a la Reunió del 20 de maig a Sitges.

Cal deixar constància que a l’hora del dinar la Fraternitat de Caldes de Montbui va fer una aportació de 20 €, la Fraternitat de Blanes una altra aportació de 30 € i d’altres particulars anònims 55 €, que sumen un total de 105 € que s’han lliurat a la Congregació de Badalona reduint el deute a 78 €.

Calendari de les Reunions Pelegrines
El president va recordar que les 3 Reunions Pelegrines de l’any, es celebren un dissabte al matí de 11 a 1 h, cadascuna en una zona, comarca, o demarcació diferent, acollits per la Fraternitat del lloc, amb l’interès de facilitar el desplaçament dels representants de les Juntes de les Fraternitats més properes perquè hi puguin assistir i participar, i que les 3 Reunions Pelegrines properes seran:
  • El 20 de maig del 2017 a Sitges (Garraf)
  • El 7 d’octubre del 2017 a Amer (La Selva)
  • I el 13 de gener del 2018 a Lleida (Segrià)
La Fraternitat d’Alpicat organitzarà la XXIV TROBADA del 2019
També va informar que la Congregació d’Alpicat ja es va oferir a la Reunió de Caldes per a organitzar la Trobada del 10 de març del 2019, fins i tot cedint la preferència a una altra Fraternitat que tingués interès en organitzar-la, però atès que no hi hagut noves propostes s’ha acceptat l’oferiment d’Alpicat i recorda que ara només queden lliures fins l’any 2024 l’organització de les Trobades dels anys 2021 i 2022. 


El prior d’Alpicat demana la paraula i manifesta que per a ells es un goig i una satisfacció poder organitzar altra cop una TROBADA, i encoratja a la resta a que presentin propostes.

(Acabada l’Assemblea el prior de Mataró va proposar al prior d’Alpicat de poder celebrar la XXIV Trobada a Mataró amb motiu de la celebració del 325 aniversari, havent-ho supeditat Alpicat a l’aprovació de la seva Junta, i informar a la propera Reunió Pelegrina de la Comissió Permanent a Sitges, en la qual va proposar el canvi del 2019 a Mataró, accedint a organitzar la XXVI TROBADA 2021 a Alpicat, lo qual fem constar actualitzant el calendari)

Calendari definitiu de les properes TROBADES (actualitzat a 20 de maig de 2017)

XXIII Trobada: Diumenge 18 de febrer de 2018 a Lleida (300 aniversari).

XXIV Trobada: Diumenge 10 de març de 2019 a Mataró (325 aniversari).

XXV Trobada: Diumenge 1 de març de 2020 a Montserrat (Trobada dels 25 anys).
XXVI Trobada: Diumenge 21 de febrer de 2021 a Alpicat
XXVII Trobada: Diumenge 6 de març de 2022 a (pendent d'oferiments).
XXVIII Trobada: Diumenge 26 de febrer de 2023 a Badalona (300 aniversari).

Precs i preguntes
I no havent-hi més precs ni preguntes el president cedeix la paraula a fra Antonio M. Moreno OSM, perquè aixequi la sessió.

El P. Antonio esmenta que ens estan esperant a l’església per a la celebració principal de la Trobada i acaba l’Assemblea amb una invocació a la Mare de Déu dels Dolors.

Tots marxem cap a l’església, uns pels empinats i graonats carrerons emmurallats i d’altres fent una mica més de volta per carrers més plans, vam arribar a l’església on acollits un cop més per la Confraria de Caldes ens varem aposentar als bancs que ens havien reservat.

Església parroquial de Santa Maria de Blanes
Celebració de l’Eucaristia
Abans de començar la missa un grupet de nenes (escolans) van interpretar el cant que canten a la Processó de Blanes. Vegeu l’article «Els nissos de la processó» a la pàgina 28 del opuscle històric de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors de Blanes publicat amb motiu de la XXII TROBADA «Servites de Catalunya» a Blanes. (cliqueu ací> Llibre Confraria dels Dolors de Blanes i llisqueu avall que la pàgina de la portada està en BLANC.
«Recordeu-vos cristians
dels dolors que van sofrir
nostra dolça i bona mare
al veure el seu fill morir»
Nostre Senyor Jesucrist...de la paga un nis


El Cor de Cambra més info> SOTA PALAU va interpretar des del cor els cants de la missa.REPERTORI
Stabat MaterZoltán Kodály (1882-1967)
Ave MariaTomás Luís de Victoria (1545-1611)
Himne Crimond.
O Iesu Christe. Jachet de Màntua (1483-1559)
Sanctus (adap. català). Franz Schubert (1797-1828)
Agnus Dei. Sherri Porterfield (n.1958)
Tantum ergo. Lorenzo Perosi (1872-1956)
Adoro te devote .Richard Wagner (1813-1883)


Homilía
El Sr. Bisbe de Girona va anar relacionant els set dolors de la Mare de Déu amb fets concrets de la vida quotidiana i així ens va fer veure que la devoció dels Dolors és més actual del que hom pensa.

Va cloure l'homilia comentant les tres temptacions de Jesús al desert, que resumeixen totes les temptacions que pot tenir l'ésser humà: el materialisme, l'exhibicionisme i el poder (que van ser publicades al Full Dominical del Bisbat de Girona del mateix diumenge 5 de març del 2017 - 1r de Quaresma amb el títol (més info>)«LA TEMPTACIÓ»

El P. Antonio va manifestar el seu agraïment i la seva satisfacció
Abans de la benedicció final, el rector de la parròquia de Santa Maria de Blanes i arxiprest de La Tordera, Mn. Enric Roura va convidar a fra Antonio M. Moreno, OSM a prendre la paraula.


El P. Antonio va manifestar a Mons. Francesc Pardo bisbe de Girona l’agraïment dels participants a la Trobada de Fraternitats dels Dolors de Catalunya per haver acceptat presidir la celebració de l’esdeveniment i el seu personal per les atencions rebudes, a Mn. Enric Roura la seva acollida compartint fraternalment amb ell diversos moments de la seva estada i als membres de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors de Blanes les moltes atencions rebudes.

I agraint als participants a la Trobada la seva participació, va animar-nos a tots a fer créixer amb un molt bon exemple, la devoció a la Mare Adolorida, «sortint al carrer» com ens anima a fer-ho el Papa Francesc, mostrant arreu la seva imatge, seguint l’exemple de les Fraternitats dels Dolors que ens han precedit, i que no defallim en el camí emprès d’adequar la valuosa herència rebuda als nous temps, reformant i habilitant les pròpies Fraternitats per llegar-les dignament a les generacions que ens precedeixen.

Comiat de la celebració
Tot seguit vàrem rebre la benedicció solemne del Sr. bisbe i el seu secretari Mn. Joan Robé, diaca, amb la salutació pròpia de «Aneu-vos-en en pau», ens convidés a donar gràcies a Déu en acabar la celebració.

Concert de Música Sacra


I tot seguit el Cor de Cambra SOTA PALAU, des dels graons del presbiteri, al davant del pas de la Mare de Déu dels Dolors de Blanes, van obsequiar-nos amb una mostra de Música Sacra amb obres de (més info>) Mn. Joan Batlle i Valls calellenç i blanenç d’adopció(1872 – 1939).

PROGRAMA
Miserere. Que s’hi canta a la processó del Divendres Sant de Blanes
Amplius lava me...
Tibi Soli Peccavi


Seguint les bones tradicions, tan solemne celebració es va acabar amb el cant del Salve Regina per tot el poble i una invocació a la Mare de Déu dels Dolors.

Foto de Família


Tots, en família, al portal de l’església, vàrem quedar retratats!

Desplaçament al Restaurant amb els Carrilets

Un cop retratats, els membres de les expedicions varen caminar una estoneta, fins on els esperaven els Carrilets per portar-nos al Restaurant Cala Bona a la cala Sant Francesc.

Dinar de Germanor
Desprès d’un bon passeig en Carrilet pel camí de Ronda, varem arribar puntualment al Restaurant Cala Bona, i a l’entrar al menjador orientats per un plànol de les taules numerades i amb els noms de les Fraternitats, tothom va anar cap al seu lloc directament i en breus moments, els cambrers molt amatents van començar a servir-nos els plats o safates per a cada 4 persones, que malgrat que tothom estava informat pel programa del menú, excepte els organitzadors ningú suposava que el dinar fos el «brocat d’or» de la TROBADA.


Fraternitat de Sitges


Fraternitats de Girona i BlanesFraternitats de Caldes de Montbui, Lleida i Moià


Fraternitat d'Alpicat

Pastís de la Trobada


Va ser una gentilesa de la Confraria de Blanes, celebrada per tothom.Lliurament de l’Opuscle Històric de la Confraria de Blanes


La Confraria de Blanes també va obsequiar tothom amb un exemplar de l’Opuscle Històric de la «Confraria de la Mare de Déu dels Dolors de Blanes» que si hi teniu interès us podeu descarregar el pdf a (cliqueu ací> Llibre Confraria dels Dolors de Blanes i llisqueu avall que la pàgina de la portada està en BLANC.

Calendaris i exemplars de EVANGELIO 2017 publicats per l’Orde Servita

El cotxe del P. Antonio a més de portar-lo a ell, també va venir carregat amb dues caixes, amb Calendaris de l’Orde (molt útils per tenir presents el Santoral i les celebracions pròpies de l’Orde) i exemplars de l’Evangeli per tots els dies de l’any, encapçalat cadascun amb un comentari del Papa Francesc i acabat amb una pregària, referits a l’Evangeli propi del dia. (El seu autor, J. A. Martinez Puche, O.P. l’any 1997 en va ser el pioner de publicar l’evangeli diari en llengua castellana arreu del món, i ja en porta 21 anys)


Trasllat a l’aparcament amb els Carrilets


Altre cop a dalt dels Carrilets, vam fer el camí de tornada fins a l’aparcament on havíem deixat els vehicles al matí.


Cant de «l’Hora dels Adéus»
En arribar a l’aparcament, formarem un gran cercle i amb el joiós cant de «l’Hora dels Adéus» ens acomiadarem uns del altres i dels organitzadors de la Confraria de Blanes, i cadascú cap a casa seva. I fins la propera si Déu vol.

Galeria de imatges
Demaneu les fotos a servitesdecatalunya@gmail.com i us les enviarem amb bona qualitat de resolució.


Prèvies a la TROBADA amb el P. Antonio


Al Santuari de la Mare de Déu del Vilar

Al Castell de Sant Joan - Mirador de Blanes
Blanes des del Castell de Sant Joan


XXII TROBADA "Servites de Catalunya" 2017 a Blanes


Foto de la Família Servita

I per a deixar-ne constància el secretàri ha redactat aquesta acta-resum que signa al peu amb el president, en senyal de conformitat.

Josep Lleixà i Cervantes, ossm            Pere Tomeu i Deulofeu, 0ssm.
Secretari                                                    president

Vila de Blanes 5 de març de 2017 

Actualitzat: 30 desembre 2022