PÀGINES DE MOSTRA

Enllaç amb www.dolorsbadalona.com 

*********************************************************
ENLLAÇOS PÀGINES DE MOSTRA

Galeria de 50 Fotos De la santa imatge de la Mare de Déu dels Dolors (Autor: Antonio Guillén)

Set Sants Fundadors i Meditació del Carisma Servita

Quaresma, Setmana Santa Pasqua  Programes

Vestició de la Mare de Déu Fotos Miquel Tomeu

“Retaule i misteri de Santa Maria vestida de dol”

Informació Prèvia: Presentació, “12 Casualitats”?, Escenografia i Avís als expectantsRepresentacions: Fotos: (Miquel Tomeu i ...)

L’Acatist Presentació, Cartells i Fotos 

Processó dels Dolors Recuperació (Fins l’any 2013 per l’interior del temple)

Dijous Sant “Processó del Silenci” Crida a participar-hi i Fotos

Processó de l’Encontre Fotos Miquel Tomeu

Sant Pelegri Lasziosi Patró dels malalts de cáncer

Festa de la Santa Creu i Solemnitat de la Mare de Déu dels Dolors Cartells/Convocatòries/Programes/Fotos

Festa de Tots els Sants Servites i Commemoració dels Fidels difunts de l’Orde Servita: Cartells/Convocatòria

Vetlla de l’Esperança Meditació/Pregària de l’Ave Maria

Llibre de la Fundació I altres Actes i Deliberacions (24 “maitg” 1807 < 19 “mars” 1723)

Acords de les Reunions de la Junta Discreta i les Assemblees de Congregants

Relació històrica2008 < 2006 2005 < 2001) 2000 < 1996 1995 < 1988

Restauració de la santa imatge 2006 Conferència i Exposició 

Capella dels Dolors Restauració de les pintures murals

Concerts Actuacions: “Gospel Sentits”; “Ecce Homo” Albert López; Xavi Lozano; “Gospel Sentits”

Cartells d’Actes

Mn. Andreu Pascual: Rector i corrector (A.C.S.) Celebració de la seva Jubilació als 80 anysImatge de la Mare de Déu dels Dolors de Badalona  
(foto.: Antonio Guillén)

Presentació
La Mare de Déu dels Dolors de Badalona
Fa prop de 400 anys que Badalona venera la Mare de Déu dels Dolors representada en la imatge que clou la processó del dijous sant.
Una tradició tan llarga ha acumulat entorn d’aquesta imatge uns símbols de notable interès cultural. Gonfanons, Maries, Sibil·les, creu de passió, bandera, improperis, creus del record, etc. formen part del patrimoni etnològic badaloní. Però més enllà d’això aquests símbols serveixen per fer visibles unes realitats superiors: una comunitat que avança a través del temps i del món, a les fosques, il·luminant-nos els uns als altres amb els nostres febles llums, seguint el model de Maria, la grandesa de la qual està en el servei humil portat fins a l’extrem del dolor.
En la comunitat que envolta la Mare hi caben tots els fills, nens i nenes, noies i joves, petits i vells. Així ha estat sempre a la nostra ciutat i així s’ha anat transmetent la tradició fins avui. Per això volem convidar a tots els que se senten cristians a participar en la processó. Als nens i nenes per fer d’escolans amb la petita i lleugera creu del record, cantant el “record i memòria” als nois per portar la creu de passió i les noies per dur les sibil·les , als adults i els més grans acompanyant el misteri de la Mare de Déu dels Dolors . Hi ha feina i lloc per a tots. La Congregació us ho agrairà però, sobre tot, vosaltres viureu sens dubte una experiència espiritual gratificant.

La processó de la Mare de Déu dels Dolors de Badalona
Durant dècades és va celebrar per l’interior del temple, fins que l’any 2014 fruit de la representació pregària del «Retaule i misteri de Santa Maria vestida de dol», actualitzant l’antic ritual de la Casa d’Àustria de vestir la Mare de Déu com una Reina, la Junta Discreta va decidir recuperar la finalitat de la vestició, mostrar la imatge (el misteri) al poble senzill en processó el 6è divendres de quaresma Festa de Santa Maria al Peu de la Creu (conegut popularment com Divendres de Dolors) pels carrers i places de Dalt la Vila oferint als vilatans (ara ciutadans) la possibilitat de poder acompanyar-la i/o contemplar-la, i a través d’ella adreçar-se confiadament a la Mare del cel, cercant consol, fortalesa i remei per tots els mals que els afeixuguen injustament, provocats pel nostre egoisme.

La processó del Dijous Sant o del Silenci de Badalona
La Congregació de la Mare de Déu dels Dolors, s’afegeix a la processó del Dijous Sant amb el Misteri amb la imatge de la Mare de Déu, simbòlicament al Peu de la Creu, contemplant expectant la incomprensible Passió i mort del seu fill, i malgrat tot el patiment, confiant en la promesa de la Resurrecció. Una oportunitat més pels ciutadans de poder acompanyar-la, contemplar-la i adreçar-s’hi.
Informeu-vos i inscriviu-vos
Els que vulgueu participar podeu trucar al telèfon 93 430 57 91 i ens posarem en contacte amb vosaltres per informar-vos.
(fotos Miquel Tomeu)

***************************************************************

 Sortir i tornar a la Pàg: Enllaços de l'ARXIU DIGITAL 

o a la Pàg:  INICI del Blog SERVITES

Pàg. actualitzada: 17 novembre 2020