REUNIÓ COMISSIÓ PERMANENT GIRONA 9 maig 2015

REUNIÓ COMISSIÓ PERMANENT GIRONA 9 maig 2015


ACTA 

Acta de la Reunió de la Comissió Permanent del Consell celebrada el dissabte 9 de maig de 2015 festa de Sant Pacorni, a les 11:00 h del matí a l'església dels Dolors seu de la Congregació de Girona amb l'assistència de: Antoni Gilart (Alpicat) Pere Tomeu (Badalona), Llorenç Cullell (Amer), Mercè Oms (Blanes), Francesc Cayuela (Girona) i Josep Lleixà (secretari).

Han excusat la seva assistència: Amer, Balaguer, Castellterçol, Sitges, Besalú, Caldes de Montbui, L'Arbós, Lleida, Manresa, Mataró, Moià, Valls, Vic i l'assessor Joan Rosàs.

PREGÀRIA
Es comença la reunió amb la pregària de l'Ave Maria demanant a la Mare de Déu que ens ajudi a veure clar tot allò que tractarem i es passa a tractar l'ordre del dia.
LECTURA DE L'ACTA ANTERIOR
Lectura i aprovació si s'escau de l'acta anterior.- El secretari llegeix l'acta de la reunió anterior que és aprovada per unanimitat.
CREACIÓ DEL BLOG DEL CONSELL
Creació de la eina de comunicació per xarxa del Consell.- Es fa un debat sobre el sistema a emprar i per la seva economia es decideix estudiar el disseny i la creació d'un Blog amb possibilitat de enquibir-hi els mateixos contingut i enllaços que a la pàgina web per presentar-ho a la propera reunió del Consell i tot seguit demanar a les institucions membres que hi aportin els continguts que considerin adients i als que disposin de Blog o pàgina web, l'adreça d'enllaç per poder inserir-ho al Blog del Consell.
ADMINISTRADOR ÚNIC
Per a evitar manipulacions dels contingut es decideix que caldrà designar un únic responsable, professional o voluntari, que tingui cura de inserir-hi tot allò que el Consell li encomani.
ARXIU DIGITAL DEL CONSELL
Tanmateix s'encomana al secretari que tingui cura de recopilar i indexar tots els documents que les institucions membres vagin aportant: estatuts, normes de funcionament, actes, espiritualitat, formació, imatges, etc., amb l'objectiu de publicar el llistat al blog perquè les institucions puguin gestionar amb el Consell, la cessió d'allò que els pugui ser profitós.
RECERCA DE CONGREGACIONS I CONFRARIES EN ACTIU
Institucions extingides fa anys.- Francesc Cayuela i Josep Lleixà informen que a Baga, Berga, Barcelona, Castelló d'Empúries, Cardona, Cervera, Granollers, Igualada, La Bisbal d'Empordà, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners i Sarral ja no existeix res relacionat amb les antigues congregacions.
Institucions en actiu en procés de contactes.- Francesc Cayuela, Antoni Gilart, Mercè Oms i Josep Lleixà informen de les gestions de contacte amb Banyoles, Cambrils, Camprodon, La Seu d'Urgell, Lleida, Palafrugell, Peralada, Sitges, Tortosa, i Vendrell i que quan hi hagi novetats les comunicaran al secretari perquè actualitzi el llistat i els enviï tota la informació del Consell.
INSTITUCIONS EN PROCÉS DE RECERCA
Queden pendents de recerca per Antoni Gilart: Guàrdia de Noguera, Tremp i Ponts; per a Llorenç Cullell: Mieres, Olot i Torroella de Montgrí; per a Mercè Oms: Perpinyà i Ripoll; per a Francesc Cayuela: Perpinyà, Sant Joan de les Abadesses i pel secretari: Arenys de Mar, Caserres, Parets del Vallés, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Calaf, Castell, Guissona, Esparreguera, Martorell, Oliana, Castelló de Farfanya, Sabadell, Sanaüja, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Sadurní d'Anoia, Solsona i Torà.
LLISTAT ACTUALITZAT DE LES INSTITUCIONS DEL CONSELL
S'encarrega al secretari que l'enviï a totes les institucions perquè estiguin informats de les dades de contacte de totes les institucions, incloent les que en iniciar contactes ens han autoritzat que els enviem informació, amb la imatge de la Mare de Déu dels Dolors pròpia de cada institució com a símbol distintiu.
IMATGE DE LA DOLOROSA
S'encarrega al secretari que demani als servites una imatge de la Mare de Déu dels Dolors representativa de l'orde perquè sigui el distintiu que encapçali el Blog i la documentació del Consell.
DATA I LLOC DE LA PROPERA REUNIÓ
Es decideix celebrar la propera reunió el dissabte 3 d'octubre de 2016, passat la Festa de la Mare de Déu dels Dolors a la seu de la Congregació de Alpicat (Lleida), de la qual ja s'informarà àmpliament en la convocatòria que s'enviarà a mitjans de setembre i es fa constar en l'acta el prec als capdavanters de les entitats perquè reservin aquesta data per a poder assistir-hi aportant als debats el criteri i el consell propi, necessaris per a que les decisions siguin encertades, atès la pluralitat de les institucions que conformen el Consell.
XXI TROBADA
Pel 13 de febrer de 2016. Resta pendent de decidir el lloc fins a la propera reunió del dissabte 3 d'octubre a Alpicat.
PRECS I PREGUNTES
I no havent-hi mes assumptes a tractar s'aixeca la reunió essent les 13 h de la qual el secretari redacta aquesta acta que signa al peu amb el president en senyal de conformitat.
Josep Lleixà, ossm                                 Pere Tomeu, ossm
Secretari                                                   president
Girona, 9 de maig del 2015

CONVOCATÒRIA 
Benvolguts, 
Us convoquem a la propera reunió del Consell de Priors, presidents i/o delegats de les Congregacions, Confraries i Associacions de la Mare de Déu dels Dolors de Catalunya que tindrà lloc el dissabte 9 de maig de 2015 a les 11 del matí a la seu de la Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Girona a la Pujada de la Mercè, 14.
      ORDRE DEL DIA:
  • Lectura i aprovació si s'escau de l'acta anterior.
  • Creació de la pàgina web. Informació dels aspectes tècnics i legals. Llei de protecció de dades altres. Procés de càrregues i responsable d'accés. Procés de accés per a informació i descàrregues. Continguts de la web. Informació, material i enllaços. Debat i decisions
  • Gestions de recerca amb les Congregacions i Confraries. Informació dels resultats. Distribució de noves gestions de recerca.
  • Propostes de actualització de institucions en procés d'extinció. 
  • Data i lloc de la propera reunió. Passat la Mare de Déu dels Dolors(dissabte 26/9/2015?).
  • XXI Trobada de Congregacions i Confraries el 14 de febrer de 2016 Propostes.
  • Precs i preguntes
Us preguem si us plau que confirmeu la vostra assistència i el número del mòbil, i en cas de qualsevol eventualitat que us impedeixi anar-hi o arribar a l'hora ens ho comuniqueu trucant al secretari al número de mòbil 697 425 517.
Per encàrrec del Consell
Josep Lleixà, ossm
secretari

27 de abril de 2015

APARCAMENT
Us recomanem que arribeu amb temps per cercar aparcament atès que la celebració de «GIRONA TEMPS DE FLORS» omple Girona de gom a gom. (Adjuntem mapa senyalitzat)