COMUNICATS a les FRATERNITATS


COMUNICATS a les FRATERNITATS22 de desembre de 2019 · Diumenge IV d’Advent
Benvolguts,
Adjuntem l’arxiu pdf de la “Pregària/Meditació de l’Ave Maria”, una celebració amb monicions, lectures i pregàries molt adequades pel temps d’Advent i com a preparació per celebrar esperançats el Naixement de Jesús, que va ser possible per la predisposició incondicional de la Verge Maria a la voluntat de Déu.
Teníem previst enviar-vos-ho fa dies, però atesa la seva importància, la de la Convocatòria a la XII Reunió Pelegrina de Monistrol de Montserrat, i la del Programa per l’Any 2020 amb els discursos del Papa Francesc al recent 214é Capítol de l’Orde dels Servents de Maria, que us hem enviat aquests dies, ens va semblar que no era adient barrejar ni sobrecarregar l’enviament d’aquest tres temes, i que potser era millor enviar-vos-els separadament. 
Per l’experiència habitual amb que ho celebren des de fa anys algunes Fraternitats, gosem recomanar-vos que ho programeu per a la Festivitat de la Mare de Déu de l’Esperança, el dia 18 de desembre de cada any.
Malgrat que enguany ja hem fet tard, com que ja ho tindreu a mà pel proper any i “el temps passa volant”, ho podeu tractar amb temps a la vostra junta i decidir allò que us a sembli. En tot cas, disculpeu-nos el retard.
L’Arxiu pdf està preparat per a imprimir-lo fàcilment en format Díptic amb 8 fulls DIN A 4 a 2 cares. I comença amb aquesta senzilla però eloqüent explicació:
Avemaria
L’Avemaria és l’oració més preuada de la pietat popular. És una oració “bíblica”, amb la salutació de Gabriel a Maria i la benedicció exclamada per Elisabet preses de l’evangeli segons Lluc (d’abans d’ahir); és una oració “eclesial”, perquè reflecteix l’experiència de l’Església i expressa la fe en la maternitat divina i en la intercessió misericordiosa de la Verge; és una oració “litúrgica”, perquè es repeteix evocadora en diverses celebracions de l’ofici diví i dels sants misteris; és una oració “popular”, perquè constitueix el nucli central d’exercicis pietosos molt difosos i estimats pel poble cristià, com ara l’Àngelus o el sant Rosari; és, en fi, una oració “catequètica”, perquè és font inspiradora dels ensenyaments de l’Església i n’és objecte, ella mateixa, de catequesi.


Enllaç amb la pàgina del Blog >III PREGÀRIES MARIANES
I amb el Nadal a les portes, units en Crist i amb l’esguard de la Mare, rebeu una abraçada fraternal, desitjant-vos: 
“Bon Nadal i Feliç Any Nou”

*************************************************************
18 de desembre de 2019.  Solemnitat de la Mare de Déu de l'Esperança
El Papa Francesc al 214é Capítol General dels Servents de Maria:
“SIGUEU SEMBRADORS D’ESPERANÇA”
“El Papa Francesc, en rebre als participants en el 214é Capítol General de l’Orde Servita, els va lliurar el discurs que havia preparat i de forma espontània els va convidar a viure la gràcia del “servei” amb esperança, confiant com Maria en els “temps” de Déu.
I com que el Papa Francesc també s’adreçava a totes les Fraternitats dels Servents de Maria (a tots nosaltres), la Comissió Permanent del Consell “Servites de Catalunya” vàrem escollir els discursos com a “PROGRAMA PER L’ANY 2020” publicant-los a aquesta pàgina del Blog el 13 de desembre Festa de Santa Llúcia i enviant-los avui a les Fraternitats de Catalunya en formar pdf.
A l’Assemblea del Consell de la propera TROBADA, també ens estem proposant què, en lloc de donar compta d’allò que hem fet aquest any, potser és més adient mirar endavant, i que diversos lectors proclamin acuradament el discurs que fraternalment va dedicar-nos de forma espontània, perquè puguem escoltar-lo  amb la màxima atenció com si ell estès entre nosaltres a Montserrat, i a més, facilitar als participants ambdós textos per a que els puguin llegir, meditar, i assumir tranquil·lament a casa seva. 
I atenent la seva petició recordem-nos de resar per ell, i donar-li gràcies per animar-nos a seguir avançant pel nostre camí de devots de la Mare de Déu dels Dolors.
*************************************************************
13 de  desembre de 2019 – Festa de Santa Llúcia

XII REUNIÓ PELEGRINA MONISTROL DE MONTSERRAT  Dissabte 11 gener 2020
CONVOCATÒRIA
Benvolguts,
Us convoquem a la propera XII Reunió Pelegrina del Consell de les Fraternitats «Servites de Catalunya», que tindrà lloc el dissabte 11 de gener de 2020, a la Sala de la rectoria de la Parròquia de Sant Pere (c/. Montserrat, 24) acollits per la Confraria del Santíssim Nom de Jesús (antiga Confraria dels Dolors de Monistrol de Montserrat), amb el següent programa horari:
10:45 Acolliment/Refrigeri de Benvinguda. 
11:00  Reunió Pelegrina (ordre del dia). 
13:15  Conclusió de la Reunió Pelegrina.
Visita a la Església parroquial i Cant de la Salve davant imatge de la Verge Dolorosa.
14:00 Dinar de Germanor al Restaurant (pendent de concretar) amb els Menús de cap de setmana. 

ORDRE DEL DIA
Informació del perquè de les REUNIONS PELEGRINES
“Sortim al carrer”.
Pregària de petició de llum i gràcia amb motiu de la REUNIÓ PELEGRINA.
Presentació de la Fraternitat de Monistrol de Montserrat. 
Aprovació tàcita de l’Acta de La Seu d’Urgell.
Protocol actualitzat de la XXV TROBADA a Montserrat de l’1 de març de 2020.
Presentació del pressupost de despeses extres de la TROBADA i altres.
Actualització del Calendari de TROBADES fins el 2023 i propostes per a celebrar-ne.
Homenatges d’Agraïment, si hi ha Fraternitats interessades (*>més informació).
Convocar Eleccions Estatutàries per la XXV TROBADA de Montserrat.
Precs i preguntes.
D’acord amb allò establert des d’un principi referent als objectius i la Convocatòria de les  Reunions Pelegrines, gosem animar-vos a les Fraternitats més properes a que hi participeu, en la seguretat de que el fet d’anar-nos coneixent i tractant, enfortirà els vincles de la nostra amistat i estimació, i amb l’experiència profitosa de les XI Reunions Pelegrines que portem fins ara, tanmateix gaudirem de la jornada acollits per la Confraria de Monistrol de Montserrat. Confirmeu-nos si us plau quan abans millor la vostra assistència.
Quan confirmeu la vostra assistència ja us enviarem un enllaç amb Goggle Maps fins l’aparcament públic gratuït recomanat, les dades del Restaurant escollit per dinar i del/s menú/s de cap de setmana i el seu preu.
Per encàrrec de la Comissió Permanent, units en Crist i amb l’esguard de la Mare, rebeu una abraçada fraternal.
Josep Lleixà, ossm.
Secretari
Adjuntem: 
Arxiu pdf > Convocatòria XII Reunió Pelegrina de Monistrol de Montserrat, per si us la voleu imprimir facilment.
Enllaç amb la pàg. del Blog > XII Reunió Pelegrina de Monistrol de Montserrat, on ja hi consta aquesta Convocatòria.
Enllaç amb la pàg. del Blog > XI Reunió Pelegrina de La Seu d’Urgell, amb l’Acta Resum, per si la voleu tenir present. 
P.D. La propera setmana us enviarem informació actualitzada del PROGRAMA PER L’ANY 2020.

************************************************************
15 d’agost de 2019 
ENVIAMENT DE DOCUMENTS DE L'ORDE
per la celebració de la Solemnitat de la Mare de Déu dels Dolors 
Des de la creació del Blog us hem anat informant que el Consell disposa de Documents diversos que estan relacionats i publicats obertament a la pàgina “DOCUMENTS DE L’ORDE” del Blog, que son fruit de diverses aportacions de Fraternitats i particulars. 
A la Reunió Pelegrina d’Amer es va proposar confeccionar un llistat/calendari  que ens servís de guia per anar enviant al llarg de l’any a totes les Fraternitats arxius pdf dels documents relacionats amb les festes principals de l‘Orde, complint en part allò establert als Estatuts des del principi del Consell.
Estatuts del Consell. Article 4. Els fins del Consell són:
1. Ser el vincle d'unió de les Fraternitats Seglars Servites per tal de coordinar-se i ajudar-se mútuament en el seu camí de servei a Déu i als germans i en la vivència del carisma servita, actuant de forma col·legiada d’acord amb aquests estatuts, sense tenir, però, capacitat jurídica més enllà de la que té cadascuna de les fraternitats que la formen.
15 de setembre, SOLEMNITAT DE LA MARE DE DÉU DELS DOLORS.- 
A la majoria de llocs s’acostuma a celebrar-la al vespre, però com que enguany s’escau en diumenge i litúrgicament té preferència la Missa Dominical, la celebració de la Solemnitat de la Mare de Déu dels Dolors, amb excepcions, es habitual arreu anticipar-la al divendres, o retardar-la al dilluns.
Per circumstàncies diverses hi ha Fraternitats que ho celebren any rere any des de temps immemorial, d’altres que ho celebren esporàdicament, d’altres que han deixat de celebrar-ho, i d’altres que potser no ho han pogut celebrar mai. És per això que, sense fer distincions, us adjuntem els arxius que relacionem tot seguit, per si poden ser del vostre interès per la celebració dels actes propis de la vostra Fraternitat, conscients de que hi ha Fraternitats que disposen total o parcialment d’aquests documents, i d’altres que no en disposen i/o fins i tot no els coneixen.
LLISTAT ARXIUS PDF.
ENVIAMENT DOCUMENTS 15 agost 2019 Amb aquest comunicat per si us el voleu imprimir fàcilment
LA MARE DE DÉU DELS DOLORS patrona de l'orde. (Díptic 2 fulls) Meditació inicialment adreçada als Congregants de Badalona, adaptada per a les Fraternitats del Consell.
MISSAL DE L'ORDE DELS SERVENTS DE MARIA. (Llibre 103 pàg.)
PREGÀRIES DELS FIDELS PRÒPIES DE L’ORDE. (Llibre 20 pàg.)
PRIMERES VESPRES de la Mare de Déu dels Dolors (Llibre 8 pàg.)
LITÚRGIA DE LES HORES de la Mare de Déu dels Dolors (Díptic.) Documents traduïts al català per la Congregació de Badalona, aprovats per l’Orde Servita.
SALVE REGINA Versions: Original llatí i popular catalana.
POEMA a la Mare de Déu dels Dolors Del P. Jaume Garcia i Estragués (març del 1939).

************************************************************
11 de maig de 2019 (Festa de Sant Anastasi)
Arxiu pdf de 6 pàgines “ACTA REUNIÓ PELEGRINA SEU D’URGELL 4 maig 2019” 
Als que disposem del vostre número de mòbil, us hem enviat l’enllaç amb la pàgina per si hi volíeu accedir-hi amb el mòbil.
Atès que amb la finalitat de que disposeu obertament de tota la informació, a l’Acta està explicitat tot allò tractat a la Reunió, us preguem que hi presteu la deguda atenció, per si hi ha aspecte/s que tinguin interès per a la vostra Fraternitat.
Malgrat que consten a l’acta, per si teniu interès en reservar-vos la/les data/tes, gosem afegir-vos el CALENDARI de les properes:  
Reunió Pelegrina. Manresa (aplaçada).
XII Reunió Pelegrina. Monistrol de Montserrat 11 gener 2020.
XXV Trobada. Montserrat 1 març 2010. Si voleu que us enviem al vostre mòbil l’enllaç amb la pàgina de l’Acta , o considereu que cal fer qualsevol esmena a l’Acta, adreceu-vos si us plau a: servitesdecatalunya@gmail.com, per a poder-vos atendre. 
Si no és produeixen esmenes es considerarà tàcitament aprovada a la Reunió Pelegrina de Monistrol de Montserrat. 
*************************************************************

12 d’abril de 2019 Festa de SANTA MARIA AL PEU DE LA CREU – DIVENDRES DE DOLORS
CONVOCATÒRIA
A la propera XI Reunió Pelegrina de la Comissió Permanent del Consell de les Fraternitats «Servites de Catalunya», que tindrà lloc el dissabte 4 de maig de 2019, al Casal de la Parròquia de Sant Ot, passatge de la Missió, 5 de La Seu d’Urgell acollits per l’Associació de Dones i Confraresses de l’Alt Urgell, amb el següent programa horari:
10:45 Acolliment/Refrigeri de Benvinguda. 
11:00  Reunió Pelegrina (ordre del dia). 
13:15  Conclusió de la Reunió Pelegrina.
Visita a la Parròquia de Sant Ot.
14:00 Dinar de Germanor (opcional).
ORDRE DEL DIA
Pregària de petició de llum i gràcia amb motiu de la Reunió Pelegrina.
Presentació de l’Associació de Dones i Confraresses de l’Alt Urgell. 
Informació del perquè de les Reunions Pelegrines “Sortim al carrer”.
Aprovació tàcita de l’Acta de la Reunió Pelegrina de Mataró.
Presentació del Protocol de la XXV TROBADA a Montserrat de l’1 de març de 2020.
Calendari de Trobades fins el 2023 i propostes per a organitzar-ne.
Recerca i contactes amb Institucions dels Dolors en actiu. 
Presentació de l’Estat de comptes de despeses extraordinàries.
Precs i preguntes.
D’acord amb allò establert des d’un principi referent als objectius i la Convocatòria de les  Reunions Pelegrines, gosem animar-vos  a que hi participeu, en la seguretat de que el fet d’anar-nos coneixent i tractant, enfortirà els vincles de la nostra amistat i estimació, i amb l’experiència profitosa de les 10 Reunions Pelegrines que portem fins ara, tanmateix gaudirem de la jornada organitzada per la l’Associació de l’Alt Urgell. Confirmeu-nos si us plau quan abans millor la vostra assistència.
Adjuntem: 
Arxiu pdf > Convocatòria Reunió Pelegrina de La Seu d’Urgell, per si us la voleu imprimir.
Enllaç > amb l’Acta de la >Reunió Pelegrina de Mataró per si la voleu tenir present.
El dissabte 4 de maig s’escau la Festa de Sant Pelegrí Laziosi, OSM protector dels malalts de càncer i úlceres. 
Per si preveieu celebrar-la, allò més adient és avançar la celebració al divendres 3 de maig. 
És per això que dels DOCUMENTS DE L’ORDE us adjuntem: Missal i novena de Sant Pelegrí, per si us poden ser útils per a celebrar el seu record en qualsevol d'ambdues formes, o en ambdues. 
També us afegim enllaç amb la pàgina del Blog > “V Altres" dels DOCUMENTS DE L’ORDE, on al nº 2, hi trobareu publicada informació referent a la celebració de Sant Pelegrí Laziosi, OSM patró dels malats de úlceres i càncer.


*************************************************************
3 d'abril de 2019

Acta de la XXIV TROBADA 2019 Mataró
Disculpeu-nos si us plau el retard en enviar-vos la informació de la celebració de la XXIV TROBADA de Mataró.
Us adjuntem arxiu pdf de 11 pàgines amb tota la informació per si per qualsevol causa teniu necessitat de imprimir-la, ho pugueu fer molt fàcilment.
Acompanyem un enllaç amb la pàgina de la XXIV TROBADA de Mataró del Blog  on la podeu visualitzar també molt fàcilment amb l'ordinador, sense necessitat d'imprimir-la.
Als que disposem del vostre número de mòbil i disposeu de WhatsAap us enviarem tot seguit un enllaç amb aquest comunicat i un enllaç amb la pàgina de la XXIV TROBADA de Mataró per a poder-ho visualitzar també molt fàcilment amb el mòbil. Si no disposem del vostre número i voleu que també us ho enviem, només teniu de comunicar-ho i us ho enviarem tot seguit.
També gosem recordar-vos que si considereu adient que enviem a altres membres responsables de la vostra junta la informació que emet la Comissió Permanent del Consell "Servites de Catalunya", només cal que ens ho feu saber per fer-ho immediatament.
*************************************************************
Diumenge 17 de febrer de 2019 . Solemnitat dels Set Sants Servites, fundadors de l’Orde dels Servents de Maria

XXIV TROBADA MATARÓ 10 de març de 2019
DINAR DE GERMANOR
Degut a que hi ha hagut canvis de Restaurant i del Menú pel dinar de germanor, us adjuntem:
L’arxiu pdf Programa/Convocatòria actualitzat, per si us el voleu imprimir i perquè pugueu reenviar-lo per informar a tothom. 
El Full d’Inscripcions perquè pugueu imprimir-lo, recopilar les dades, els segons plats escollits, l’import de les Reserves dels membres de la vostra Fraternitat i formalitzar les Inscripcions a l’adreça electrònica del Consell: servitesdecatalunya@gmail.com, i també per a passar comptes amb nosaltres a l’entrada del menjador. 
Si algú, excepcionalment, té necessitat de substituir algun plat o condiment, cal que al formalitzar la inscripció ho expliciti clarament i faciliti el seu número de telèfon per a cercar immediatament des de l'organització la solució més adient amb els responsables del Restaurant, i per si fos necessari contactar directament amb l’afectat
PAGAMENT/COBRAMENT AVANÇAT. Us confirmem les Condicions establertes explicitades en l’anterior comunicat atès que estem compromesos a comptabilitzar totes les Reserves per a garantir la reserva de lloc i el servei de Restauració, lo qual comporta implícitament l’impossibilitat de que és produeixin baixes. 
En aquesta ocasió, gràcies  a que ens han donat facilitats confiant en nosaltres, podrem passar els comptes amb el responsable de cada Fraternitat el mateix dia de la TROBADA a l’entrada del menjador, evitant el tràmit de l’ingrés bancari al temps de Formalitzar les Inscripcions. 
Informeu si us plau a tothom de que cal que us avancin l’import per a poder garantir la reserva i el servei de Restauració.
Com a conseqüència, si amb posterioritat es produís alguna baixa a la vostra Fraternitat, tingueu present que només correspon a la Fraternitat afectada la responsabilitat de cercar i decidir la solució més adient per a compensar la baixa amb l’alta d’un altre membre, cobrint el “buit” que és produeix a l’espai reservat perquè els membres de la seva Fraternitat puguin estar aplegats, i tanmateix per a no malbaratar l’import de la reserva que en aquest cas confiem que la Fraternitat afectada ens lliuri l’import al passar comptes, per a poder complir amb el compromís contret amb els responsables del Restaurant que ens han donat tota la seva confiança, estalviant-nos l’obligació de tramitar l’ingrés bancari.
Amb l’experiència negativa d’haver tingut d’afrontar personalment les despeses originades per les baixes a última hora i tenir la necessitat de recórrer insistentment a la resta de Fraternitats per a poder-ho compensar, d’acord amb els Estatuts del Consell (Cap. 14. Art. 26) on hi consta explícitament que la Comissió Permanent per decisió pròpia, no disposa de pressupost de despeses ordinàries que son assumides personalment pels seus membres, desprès d’haver analitzat a fons la possibilitat de que es tornin a produir baixes, constata la seva impossibilitat d’assumir aquesta responsabilitat per manca de recursos econòmics i de temps, i perquè tampoc ens és lícit tornar a demanar a la resta de Fraternitats que no hi tenen res a veure, que ho tornin a solucionar amb Aportacions Voluntàries per a poder-ho compensar.
Per a guanyar temps, tot seguit us enviarem a part Els Fulls de Ruta amb mapes i enllaços amb Google Maps dels desplaçaments d’anada i tornada amb vehicle, i els desplaçaments a peu per Mataró d’un lloc a l’altre, excepte els de la Capella dels Dolors>al<Restaurant que son molt a prop i  s’hi arriba en només 2 minuts.
Fins la propera setmana. 

*************************************************************
9 de febrer de 2019
Adjuntem arxiu pdf amb el PROGRAMA/CONVOCATÒRIA de la XXIV TROBADA de MATARÓ del 10 de març de 2019.
Gosem demanar-vos que hi presteu la màxima atenció perquè pugueu organitzar la vostra participació quan abans millor.
En pocs dies us enviarem el FULL d’INSCRIPCIONS amb tota la informació perquè pugueu formalitzar la vostra Inscripció. Us avancem que estem obligats a TANCAR les INSCRIPCIONS el 28 de febrer.
També us enviem per WhatsApp, a aquells que disposem del número de mòbil, un pdf amb 3 imatges, perquè només polsant-les, en qualsevol moment podeu enllaçar directament amb les pàgines del Blog, com també clicant en aquest enllaços : >COMUNICATS a lesFRATERNITATS; >XXIV TROBADA de MATARÓ 10 gener 2019, on ja hi ha publicat aquest programa; web >SERVITES DE MATARÓ de la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Mataró.
Si voleu que us ho enviem, només cal que faciliteu el nº. del vostre mòbil per correu electrònic a servitesdecatalunya@gmail.com o per WhatsApp al mòbil, i si voleu, ho podreu reenviar fàcilment a aquells que considereu els pot interessar
*************************************************************
2 de febrer de 2019
El 31 de gener,  amb retard us vàrem enviar com de costum per Correu electrònic, per informar-vos i per si us ho volieu imprimir. 
I. Acta de la X Reunió Pelegrina Mataró del 12 de gener de 2019
II. Recordatori de Fra. Antonio M. Moreno, O.S.M.
Ja veieu que ara, simplificant la comunicació, l'accés  i la visualització de les pàgines del Blog us enviem per “WhatsApp”, les imatges amb els títols i enllaços de les pàgines de referència, perquè en qualsevol moment lliure que tingueu hi pugueu entrar només amb un toc. 
Us animem a que “feu la prova” i ho comproveu., i si considereu que cal millorar qualsevol aspecte ens informeu per a poder tenir-ho en compta, atès que també tenim previst aplicar aquest sistema de comunicació a l'enviament de comunicats per correu electrònic
Us preguem que presteu atenció a tot allò relacionat amb la “XXIV TROBADA de Mataró del 10 de març” (1r. Diumenge de Quaresma) on s’avancen molts aspectes positius de l’organització a càrrec de la Congregació de Mataró perquè gaudim de la TROBADA, que confiem i esperem que us animin a fer la vostra inscripció quan abans millor. 
Reserveu la data si us plau que ben aviat, quan tinguem concretats definitivament tots els detalls us enviarem la CONVOCATÒRIA i el FULL D’INSCRIPCIONS.Actualització: 5 gener 2020