COMUNICATS a les FRATERNITATS


COMUNICATS a les FRATERNITATS


15 d’agost de 2019.  Solemnitat de l’Assumpció de Santa Maria en cos i ànima al cel
ENVIAMENT DE DOCUMENTS DE L'ORDE
per la celebració de la Solemnitat de la Mare de Déu dels Dolors 
Des de la creació del Blog us hem anat informant que el Consell disposa de Documents diversos que estan relacionats i publicats obertament a la pàgina “DOCUMENTS DE L’ORDE” del Blog, que son fruit de diverses aportacions de Fraternitats i particulars. 
A la Reunió Pelegrina d’Amer es va proposar confeccionar un llistat/calendari  que ens servís de guia per anar enviant al llarg de l’any a totes les Fraternitats arxius pdf dels documents relacionats amb les festes principals de l‘Orde, complint en part allò establert als Estatuts des del principi del Consell.
Estatuts del Consell. Article 4. Els fins del Consell són:
1. Ser el vincle d'unió de les Fraternitats Seglars Servites per tal de coordinar-se i ajudar-se mútuament en el seu camí de servei a Déu i als germans i en la vivència del carisma servita, actuant de forma col·legiada d’acord amb aquests estatuts, sense tenir, però, capacitat jurídica més enllà de la que té cadascuna de les fraternitats que la formen.
15 de setembre, SOLEMNITAT DE LA MARE DE DÉU DELS DOLORS.- 
A la majoria de llocs s’acostuma a celebrar-la al vespre, però com que enguany s’escau en diumenge i litúrgicament té preferència la Missa Dominical, la celebració de la Solemnitat de la Mare de Déu dels Dolors, amb excepcions, es habitual arreu anticipar-la al divendres, o retardar-la al dilluns.
Per circumstàncies diverses hi ha Fraternitats que ho celebren any rere any des de temps immemorial, d’altres que ho celebren esporàdicament, d’altres que han deixat de celebrar-ho, i d’altres que potser no ho han pogut celebrar mai. És per això que, sense fer distincions, us adjuntem els arxius que relacionem tot seguit, per si poden ser del vostre interès per la celebració dels actes propis de la vostra Fraternitat, conscients de que hi ha Fraternitats que disposen total o parcialment d’aquests documents, i d’altres que no en disposen i/o fins i tot no els coneixen.
LLISTAT ARXIUS PDF.
00 ENVIAMENT DOCUMENTS 15 agost 2019
Amb aquest comunicat per si us el voleu imprimir fàcilment
01 LA MARE DE DÉU DELS DOLORS patrona de l'orde. (Díptic 2 fulls)
Meditació inicialment adreçada als Congregants de Badalona, adaptada per a les Fraternitats del Consell.
02 MISSAL DE L'ORDE DELS SERVENTS DE MARIA. (Llibre 103 pàg.)
03 PREGÀRIES DELS FIDELS PRÒPIES DE L’ORDE. (Llibre 20 pàg.)
04 PRIMERES VESPRES de la Mare de Déu dels Dolors (Llibre 8 pàg.)
05 LITÚRGIA DE LES HORES de la Mare de Déu dels Dolors (Díptic.)
Documents traduïts al català per la Congregació de Badalona, aprovats per l’Orde Servita.
06 SALVE REGINA
Versions: Original llatí i popular catalana.
07 POEMA a la Mare de Déu dels Dolors
Del P. Jaume Garcia i Estragués (març del 1939).
Units en Crist i amb l’esguard de la Mare rebeu una abraçada fraternal.
Per encàrrec de la Comissió Permanent
Josep Lleixà, secretari


11 de maig de 2019


Benvolguts,
Adjuntem:
·       Enllaç amb la pàgina de l’Acta publicada al Blog, per si voleu accedir-hi  directament.
·       Arxiu pdf de 6 pàgines, per si voleu imprimir-la fàcilment.
ACTA REUNIÓ PELEGRINA SEU D’URGELL 4 maig 2019”
Als que disposem del vostre número de mòbil, us hem enviat l’enllaç amb la pàgina per si hi volíeu accedir-hi amb el mòbil.
Atès que amb la finalitat de que disposeu obertament de tota la informació, a l’Acta està explicitat tot allò tractat a la Reunió, us preguem que hi presteu la deguda atenció, per si hi ha aspecte/s que tinguin interès per a la vostra Fraternitat.
Malgrat que consten a l’acta, per si teniu interès en reservar-vos la/les data/tes, gosem afegir-vos el CALENDARI de les properes:  
XII Reunió Pelegrina. Manresa 5 octubre 2019.
XIII Reunió Pelegrina. Monistrol de Montserrat 11 gener 2020.
XXV Trobada. Montserrat 1 març 2010.
Si voleu que us enviem al vostre mòbil l’enllaç amb la pàgina de l’Acta , o considereu que cal fer qualsevol esmena a l’Acta, adreceu-vos si us plau a:  servitesdecatalunya@gmail.com, per a poder-vos atendre.
Si no és produeixen esmenes es considerarà tàcitament aprovada a la Reunió Pelegrina de Manresa.
Units en Crist i amb l’esguard de la Mare, rebeu una Fraternal abraçada.
La Comissió Permanent.
Dissabte 11 de maig – Festa de Sant Anastasi

3 d'abril de 2019


Acta de la XXIV TROBADA 2019 Mataró
Benvolguts,
Disculpeu-nos si us plau el retard en enviar-vos la informació de la celebració de la XXIV TROBADA de Mataró.
Us adjuntem arxiu pdf de 11 pàgines amb tota la informació per si per qualsevol causa teniu necessitat de imprimir-la, ho pugueu fer molt fàcilment.
Acompanyem un enllaç amb la pàgina de la XXIV TROBADA de Mataró del Blog  on la podeu visualitzar també molt fàcilment amb l'ordinador, sense necessitat d'imprimir-la.
Als que disposem del vostre número de mòbil i disposeu de WhatsAap us enviarem tot seguit un enllaç amb aquest comunicat i un enllaç amb la pàgina de la XXIV TROBADA de Mataró per a poder-ho visualitzar també molt fàcilment amb el mòbil. Si no disposem del vostre número i voleu que també us ho enviem, només teniu de comunicar-ho i us ho enviarem tot seguit.
També gosem recordar-vos que si considereu adient que enviem a altres membres responsables de la vostra junta la informació que emet la Comissió Permanent del Consell "Servites de Catalunya", només cal que ens ho feu saber per fer-ho immediatament.
Agraint la vosta atenció, units en Crist i amb l'esguard de la Mare, rebeu una abraçada fraternal.
La Comissió Permanent
Dades de Contacte. A.E.: servitesdecatalunya@gmail.com / Mòbil i WhatsApp 697 42 55 17


17 de febrer de 2019XXIV TROBADA MATARÓ 10 de març de 2019


DINAR DE GERMANOR


Benvolguts,


Degut a que hi ha hagut canvis de Restaurant i del Menú pel dinar de germanor, us adjuntem:


·       El Programa/Convocatòria actualitzat, perquè pugueu informar a tothom. 


·       Els Fulls de Ruta amb mapes i enllaços amb Google Maps dels desplaçaments d’anada i tornada amb vehicle, i els desplaçaments a peu per Mataró d’un lloc a l’altre, excepte els de la Capella dels Dolors>al<Restaurant que son molt a prop i  s’hi arriba en només 2 minuts.


·       El Full d’Inscripcions perquè pugueu recopilar les dades, els segons plats escollits, l’import de la Reserva dels membres de la vostra Fraternitat, formalitzar les Inscripcions a l'adreça institucional del Consell: servitesdecatalunya@gmail.com i lliurar-nos l'import recaptat a l’entrada del menjador.
Si algú, excepcionalment, té necessitat de substituir algun plat o condiment, cal que al formalitzar la inscripció ho expliciti clarament i faciliti el seu número de telèfon per a cercar immediatament des de l'organització la solució més adient amb els responsables del Restaurant, i per si fos necessari contactar directament amb l’afectat
PAGAMENT/COBRAMENT AVANÇAT. Us confirmem les Condicions establertes explicitades en l’anterior comunicat atés que estem compromesos a comptabilitzar totes les Reserves per a garantir la reserva de lloc i el servei de Restauració, lo qual comporta implícitament l’impossibilitat de que és produeixin baixes.
En aquesta ocasió, gràcies a que ens han donat facilitats confiant en nosaltres, podrem passar els comptes amb el responsable de cada Fraternitat el mateix dia de la TROBADA a l’entrada del menjador, evitant el tràmit de fer l’ingrés bancari al temps de Formalitzar les Inscripcions.
Informeu si us plau a tothom de que cal que us avancin l’import per a poder garantir la reserva i el servei de Restauració.
Com a conseqüència, si amb posterioritat es produís alguna baixa a la vostra Fraternitat, tingueu present que només correspon a la Fraternitat afectada la responsabilitat de cercar i decidir la solució més adient per a compensar la baixa amb l’alta d’un altre membre, cobrint el “buit” que és produeix a l’espai reservat perquè els membres de cada Fraternitat puguin estar aplegats, i tanmateix per a no malbaratar l’import de la reserva que en aquest cas confiem que la Fraternitat afectada ens el lliuri al passar comptes per a poder complir amb el compromís contret amb els responsables del Restaurant que ens han donat tota la seva confiança, estalviant-nos l’obligació de tramitar l’ingrés bancari.
Amb l’experiència negativa d’haver tingut d’afrontar personalment les despeses originades per les baixes a darrere hora i de tenir la necessitat de recórrer insistentment a la resta de Fraternitats per a poder-ho compensar, d’acord amb els Estatuts del Consell (Cap. 14. Art. 26) on hi consta explícitament que la Comissió Permanent per decisió pròpia, no disposa de pressupost de despeses ordinàries que son assumides personalment pels seus membres, desprès d’haver analitzat a fons la possibilitat de que es tornin a produir baixes, constata la seva impossibilitat d’assumir aquesta responsabilitat per manca de recursos econòmics i de temps, i perquè tampoc ens és lícit tornar a demanar a la resta de Fraternitats que no hi tenen res a veure que ho tornin a solucionar amb Aportacions Voluntàries per a poder-ho compensar.
Fins la propera setmana.
Units en Crist i amb l’Esguard de la Mare rebeu una altra Fraternal Abraçada.
La Comissió Permanent del Consell

Diumenge 17 de febrer de 2019
Solemnitat dels Set Sants Servites, fundadors de l’Orde dels Servents de Maria

9 de febrer de 2019


Benvolguts,

Us adjuntem arxiu pdf amb el PROGRAMA/CONVOCATÒRIA de la XXIV TROBADA de MATARÓ del 10 de març de 2019.

Gosem demanar-vos que hi presteu la màxima atenció perquè pugueu organitzar la vostra participació quan abans millor.

En pocs dies us enviarem el FULL d’INSCRIPCIONS amb tota la informació perquè pugueu formalitzar la vostra Inscripció. Us avancem que estem obligats a TANCAR les INSCRIPCIONS el 28 de febrer.
També us enviem per WhatsApp, a aquells que disposem del número de mòbil, un pdf amb 3 imatges, perquè només polsant-les, en qualsevol moment podeu enllaçar directament amb les pàgines del Blog, com també clicant en aquest enllaços : >COMUNICATS a lesFRATERNITATS; >XXIV TROBADA de MATARÓ 10 gener 2019, on ja hi ha publicat aquest programa; web >SERVITES DE MATARÓ de la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Mataró.

Si voleu que us ho enviem, només cal que faciliteu el nº. del vostre mòbil per correu electrònic a servitesdecatalunya@gmail.com o per WhatsApp al mòbil, i si voleu, ho podreu reenviar fàcilment a aquells que considereu els pot interessar
Units en Crist i amb l’esguard de la Mare, rebeu una fraternal abraçada.
La Comissió Permanent.2 de febrer de 2019
Benvolguts,
El 31 de gener,  amb retard us vàrem enviar com de costum per Correu electrònic, per informar-vos i per si us ho volieu imprimir. 
I. Acta de la X Reunió Pelegrina Mataró del 12 de gener de 2019

II. Recordatori de Fra. Antonio M. Moreno, O.S.M.
Ja veieu que ara, simplificant la comunicació, l'accés  i la visualització de les pàgines del Blog us enviem per “WhatsApp”, les imatges amb els títols i enllaços de les pàgines de referència, perquè en qualsevol moment lliure que tingueu hi pugueu entrar només amb un toc. 
Us animem a que “feu la prova” i ho comproveu., i si considereu que cal millorar qualsevol aspecte ens informeu per a poder tenir-ho en compta, atès que també tenim previst aplicar aquest sistema de comunicació a l'enviament de comunicats per correu electrònic
Us preguem que presteu atenció a tot allò relacionat amb la “XXIV TROBADA de Mataró del 10 de març” (1r. Diumenge de Quaresma) on s’avancen molts aspectes positius de l’organització a càrrec de la Congregació de Mataró perquè gaudim de la TROBADA, que confiem i esperem que us animin a fer la vostra inscripció quan abans millor. 
Reserveu la data si us plau que ben aviat, quan tinguem concretats definitivament tots els detalls us enviarem la CONVOCATÒRIA i el FULL D’INSCRIPCIONS.
Units en Crist i amb l’esguard de la Mare, rebeu una fraternal abraçada.

La Comissió Permanent.

Darrera actualització (11/5/2019)